Όλα τα βοτανικά μας καλλυντικά θρέφουν βαθιά και αναζωογονούν το δέρμα. Προωθούν μία μακράς διαρκείας υγιή όψη της επιδερμίδας και δεν περιέχουν parabens, mineral oils, petrolatums, PEGs, PPGs, MEA, DEA, TEA, phthalates, silicones και sulfates. Επίσης τα προϊόντα μας δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα και χρωστικές. Παρά την αγνή σύστασή τους, η αποτελεσματικότητα των οργανικών συστατικών τους εγγυάται το αισθητικό αποτέλεσμα ενός όμορφου και λαμπερού δέρματος.

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

“κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”
Ιπποκράτης (460 π.Χ.-360 π.Χ.)

Η Φυσιοπαθητική βασίζεται κυρίως σε ένα πρότυπο πρόληψης και προώθησης της ευεξίας, σεβόμενη τις φυσικές διαδικασίες αυτοθεραπείας του οργανισμού οι οποίες ενθαρρύνονται μέσω της ενσωμάτωσης ενός ευρέος φάσματος συμπληρωματικών μεθόδων, όπως η βοτανοθεραπεία, η διατροφή, τα ανθοϊάματα, ιριδολογία κ.α.

• Η θεραπευτική δύναμη της φύσης
Οι φυσιοπαθητικοί αναγνωρίζουν μια εγγενή ικανότητα του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του. Ο ρόλος του φυσιοπαθητικού είναι ο εντοπισμός και η άρση των εμποδίων για την διευκόλυνση και την ενίσχυση αυτής της διαδικασίας αυτοθεραπείας.

• Προσδιορισμός της αιτίας
Στη φυσιοπαθητική επιδιώκεται η απομάκρυνση των υποκείμενων αιτιών μίας διαταραχής παρά η εξάλειψη ή καταστολή των συμπτωμάτων.

• Πρώτα μην κάνετε κακό
Στη φυσιοπαθητική χρησιμοποιούνται μέθοδοι που ελαχιστοποιούν τις βλαβερές παρενέργειες, χρησιμοποιώντας ήπιες μεθόδους ευεξίας με σεβασμό στην αυτοθεραπευτική διαδικασία του οργανισμού.

• Ο φυσιοπαθητικός ως Δάσκαλος
Ο πρωταρχικός ρόλος της φυσιοπαθητικής είναι να εκπαιδεύσει και να ενθαρρύνει τα άτομα να πάρουν ευθύνη για την υγεία τους, υιοθετώντας θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

• Ολιστική φροντίδα
Αναγνωρίζεται ότι η συνολική υγεία περιλαμβάνει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου, η οποία επηρεάζεται από γενετικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, πνευματικούς και άλλους παράγοντες. Ενθαρρύνεται η επιδίωξη της προσωπικής, πνευματικής ανάπτυξης.

• Πρόληψη
Δίνεται έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών, δηλαδή στην εκτίμηση των παραγόντων κινδύνου, την κληρονομικότητα, την ευαισθησία σε ασθένειες και την πραγματοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων σε συνεργασία με σκοπό την πρόληψη.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικές, σύνθετες οργανικές ενώσεις με έντονη οσμή, τα οποία παρασκευάζονται από αρωματικά φυτά (βότανα).

Η εφαρμογή των αιθέριων ελαίων γίνεται μόνο εξωτερικά με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Λουτρά: Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο με σκοπό την ανακούφιση μυϊκών πόνων, βελτίωση του ύπνου, της ψυχολογίας κ.α. Προσθέτετε 5 – 10 σταγόνες του κατάλληλου αιθερίου ελαίου, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκετε.
  2. Επιθέματα – Κομπρέσες: Εφαρμόζονται κρύα ή ζεστά, ανάλογα με τον σκοπό της χρήσης τους. Τα ζεστά επιθέματα είναι χαλαρωτικά και μειώνουν τις μυϊκές συσπάσεις, ενώ τα κρύα είναι κατάλληλα για λοιμώξεις, πονοκεφάλους, πυρετό και οιδήματα.
    Για την εφαρμογή τους, ρίχνετε 4 – 6 σταγόνες σε μισό λίτρο νερό.
  3. Προσθήκη σε έλαια και κρέμες βάσης: Ανάλογα με τη περίπτωση, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες αιθερίων ελαίων σε έλαια και κρέμες βάσης (όπως είναι το αμυγδαλέλαιο ή το μελισσοκέρι) για θεραπευτική ή καλλυντική χρήση.
  4. Μαλάξεις: Οι μαλάξεις είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος εφαρμογής των αιθερίων ελαίων. Με την αρωματοθεραπευτική μάλαξη, οι ιδιότητες των αιθερίων ελαίων αξιοποιούνται με τον αποδοτικότερο τρόπο.
  5. Ξηρά μέθοδος εισπνοών: Ρίχνετε 6 – 10 σταγόνες αιθερίου ελαίου σε ένα μαντήλι και εισπνέετε βαθιά, κρατώντας το κοντά στη μύτη. Συσκευή διάχυσης αιθερίων ελαίων: Ο εξατμιστήρας είναι μια απλή και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη συσκευή, καθώς η επίδραση του αρώματος στο χώρο ενός δωματίου είναι διακριτική, αλλά σημαντική. Προσθέτετε 2 – 5 σταγόνες στη συσκευή για αναζωογόνηση, χαλάρωση ή τόνωση του νου και συναισθηματική αποφόρτιση.
  6. Ποδόλουτρα: Τα ποδόλουτρα είναι μια εύκολη, γρήγορη και ιδιαίτερα χαλαρωτική μέθοδος στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Σε κάθε λεκάνη για ποδόλουτρο προστίθενται 6 – 10 σταγόνες αιθερίου ελαίου.

Ακριβώς όπως όταν επισκεπτόμαστε το γυμναστήριο και βλέπουμε τα αποτελέσματα του κόπου μας μετά από λίγο καιρό, έτσι με τις φυσικές μεθόδους θεραπείας και ομορφιάς, το αποτέλεσμα γίνεται σταδιακά αντιληπτό.

Η ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού του δέρματος γίνεται ήπια και κάνει το αποτέλεσμα πιο διαρκές.

Ένα σωστό και εξατομικευμένο πρόγραμμα μάλαξης, βοτανοθεραπείας, διατροφής κ.α. θα προσφέρει το καλύτερο και πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στο πρόσωπο και το σώμα, συνεισφέροντας πάραλληλα στη πνευματική ευεξία.

Το φυσικό αργεί, αλλά το φυσικό ΧΤΙΖΕΙ. Με σεβασμό στον οργανισμό μας με όσα μπορεί να μας προσφέρει από μέσα προς τα έξω.