ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Εμπνευσμένο από το πέμπτο στοιχείο του Πυθαγόρα, τον αιθέρα, όπου τα άλλα τέσσερα ήταν η φωτιά, το ύδωρ, η γη και ο αέρας, που ετυμολογικά σημαίνει “φέγγω, λάμπω” (αίθω). Ο ίδιος έδωσε στον αιθέρα την υπόσταση του “πνεύματος”, συνδέοντάς το με την αναπνοή και την ίδια τη ζωή.

Θέλουμε να προωθήσουμε τη γνώση ότι η πηγή της ευεξίας και της ομορφιάς αναβλύζει από το πνεύμα μας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σώμα μας.

Σοφία Καραντέλου

Μεγαλωμένη στο πράσινο νησί της Θάσου, με τα αρωματικά φυτά, η Σοφία Καραντέλου έκανε τις σπουδές της στη Φυσιοπαθητική και στη Yoga στην Αθήνα για να ιδρύσει το Home Of Etheria, έναν χώρο ολιστικής ευεξίας, όπου μπορεί κανείς να ηρεμήσει και να αναζωογονηθεί σε όλα τα επίπεδα.

Με ειδίκευση στην Εναλλακτική Κοσμητική Ιατρική και Αντιγήρανση, πιστεύει πως οι επιλογές στον τρόπο ζωής, όπως η τροφή που καταναλώνουμε και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα, επηρεάζουν αναλόγως την όψη της επιδερμίδας αλλά και την εσωτερική μας κατάσταση. Πιστεύει ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί, ώστε να λαμβάνουμε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις συνήθειες μας όσο αφορά την ομορφιά και την ευεξία μας.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Αρωματοθεραπευτών Ελλάδας και τακτικό μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Έχει εργαστεί ως εισηγήτρια της yoga και ως θεραπεύτρια σε χώρους ευεξίας στην Αθήνα, ενώ προσφέρει εθελοντικά αρωματοθεραπεία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς.

 • Βεβαίωση σπουδών στη Γιόγκα, Teacher’s Training Course, Certificate Satyanandashram Hellas, Αθήνα
 • Ιατρικά Μαθήματα (350 ωρών) Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Βοτανοθεραπεία, Dipl. Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Holistic Energetic Nutrition, Dipl. Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Ανθοϊάματα του Dr. E. Bach, Certificate Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Aromatherapy, Dipl. Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Holistic Rejuvenation Face and Body, Certificate Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Κοσμητική Εναλλακτική Ιατρική και Αντιγήρανση Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Ιριδολογία, Certificate Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Naturopathy, Diploma Natural Health Science, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και Εναλλακτικών Επιστημών, Αθήνα
 • Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης: “Αρωματοθεραπεία – Βοτανοθεραπεία” Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ
 • Σεμινάρια: “Κρυσταλλική Αρωματοθεραπεία”, “Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας με Φυσικά Μέσα”, ”Ενεργειακή Ιατρική και Ενεργειακές Θεραπείες”, “Θεραπευτικά Πρωτόκολλα με τον Ηλεκτροβελονισμό”, N.H.S. College

Νώε Μαγρίζος

Ο Νώε Μαγρίζος, είναι εισηγητής της yoga. Μέσω της μητέρας του, η οποία ζει τον γιογκικό τρόπο ζωής, μεγάλωσε με τις αξίες της yoga και τις αρχές της προσφοράς. Έχει σπουδάσει Γενικές Επιστήμες στην Αμερική και συνέχισε τις σπουδές του ως σύμβουλος διατροφής στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Mediterranean College της ειδικότητας Sports Management. Υπήρξε πολλά χρόνια επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες και έχει συμμετάσχει σε τουρνουά στο εξωτερικό. Έχει προπονήσει παιδιά 7 έως 12 ετών στην καλαθοσφαίριση. Στόχος του είναι να βοηθάει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους αθλητές μέσω της yoga, ώστε να αυξήσουν τις σωματικές και νοητικές τους ικανότητες όπως, συγκέντρωση, ισορροπία, ευλυγισία και αντοχή φτάνοντας έτσι το υψηλότερο δυναμικό τους.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τον αθλητισμό και την διατροφή, όπως:

“Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός” Mediterranean College
“Προπονητική και Ενίσχυση των Αθλητικών Επιδόσεων” Mediterranean College
“Η Τέχνη της Επικοινωνίας”, Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο
“Από την Τεκμηριωμένη Γνώση στην Ορθή Κλινική Πράξη” Ελληνικό Κολέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων κ.α

Αναστασία Καραντέλου

Η Αναστασία Καραντέλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο τμήμα Διατροφής και στο Διαβητολογικό τμήμα του Γενικού νοσοκομείου Καβάλας.

Επιπλέον πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων του Latvia University of Agriculture και στο Horticultural Institute στην Λετονία.

Από το 2018 διαθέτει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών ως Master Practitioner on eating disorders and obesity από το Κέντρο Εκπαίδευσης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) με την πιστοποίηση του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Προσφέρει θεραπευτικά διατροφικά πλάνα για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας, της νευρική βουλιμίας, της ψυχογενούς παχυσαρκίας καθώς και των EDNOS (διατροφικές διαταραχές μη προσδιοριζόμενες διαφορετικά).

Ιδεολογικά, δεν είναι σύμφωνη με τις συμβατικές πρακτικές της δίαιτας που προάγουν την ψυχαναγκαστική θερμιδομετρία και την γρήγορη αλλά παροδική απώλεια βάρους.

Η προσέγγιση της είναι ολιστική και εστιάζει στην συμφιλίωση του ατόμου με το φαγητό και την εικόνα του σώματος του.

Υποστηρίζει τον vegan τρόπο ζωής και μπορεί να στηρίξει διατροφικά τα άτομα που επιθυμούν ή ήδη ακολουθούν μερική ή ολική χορτοφαγική διατροφή.

Συνεχίζει την επιστημονική της επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων διατροφής, ψυχολογίας και φυσικής δραστηριότητας.

Εκτός από τα καθήκοντα της ως διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι και αρθρογράφος στο blogspot του online Διαιτολογικού λογισμικού evexis.